Om Christina

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal  adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Christina vill genom sitt arbete jobba för att öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Christina söker att med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer som arbetar i eller med multikulturella kontexter.

Det är också viktigt för henne att uppmärksamma att det i dag finns sju miljoner gatubarn i Brasilien. De har ingen egen röst och hon vill upplysa människor om deras situation och om det på något sätt kan hjälpa barnen så är hon glad och tacksam.

christina-pressbilder-1792-redigera

”Jag vill vara en person som inspirerar, utvecklar och utmanar andra och mig själv. För mig handlar inte livet om att hitta mig själv; livet handlar om att skapa mig själv.”